Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Minister Pompeo zet voet op Surinaamse bodem

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Richard Pompeo heeft omstreeks 13.00 uur voet op Surinaamse bodem gezet. Vandaag donderdag 17 september 2020 is de bewindsman op werkbezoek en zal van gedachten wisselen met onze regeringsautoriteiten. Centraal tijdens het bezoek van minister Pompeo is het versterken van de bilaterale relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika.

Dit bezoek maakt deel uit van een reeks van werkmissies die de minister aflegt aan Guyana, Brazilië, Columbia en Texas. Minister Pompeo werd op de Johan Adolf Pengel Luchhaven welkom geheten door de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Tijdens het werkbezoek zal een ontmoeting plaatsvinden met president Chandrikapersad Santokhi. Gedurende dit onderhoud zullen ook de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig zijn. Minister Ramdin typeert de komst van zijn ambtgenoot als een hoogtepunt in de goede relatie met de VS.

Meer nieuws

ROS organiseert sportdag voor GLO-scholen

Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een sportdag in de vorm van een snoeppauze georganiseerd