Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

Minister Ori tekent als eerste de Verklaring van Belém tijdens de IVe bijeenkomst van de Presidenten van de Staten bij het Amazone Samenwerkingsverdrag.

Miister Ori heeft als eerste de Verklaring van Belém ondertekend tijdens de IVe bijeenkomst van de Presidenten van de Staten die partij zijn bij het Amazone Samenwerkingsverdrag. De Verklaring van Belém, opgesteld door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), is een toewijding aan duurzame ontwikkelingsactiviteiten voor de Amazone.

De bijeenkomst vond plaats op 4 juni 2024 in Belém do Pará, Brazilië, waarbij de leiders van de betrokken staten zich bewust toonden van de urgentie om de integriteit van de Amazone te beschermen en armoede en ongelijkheden in de regio aan te pakken. Dit omvat acties tegen klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, water- en bodemvervuiling, ontbossing en natuurbranden. De Verklaring benadrukt samenwerking en collectieve actie voor duurzame ontwikkeling, met bijzondere aandacht voor inheemse bevolkingsgroepen en lokale gemeenschappen in kwetsbare situaties.

Minister Ori’s ondertekening onderstreept Nederland’s inzet voor milieu- en ontwikkelingssamenwerking en onze solidariteit met de Amazoneregio en haar bevolking.