Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Minister Nurmohamed geeft prioriteit aan steigers oversteekplaatsen

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) geeft prioriteit aan het verbeteren van de toestand waarin een aantal steigers bij oversteekplaatsen verkeren. Het gaat bij de minister bij deze in het bijzonder om de veiligheid van de passagiers die de oversteek per boot doen.  “We kunnen niet wachten totdat een ongeluk zich voordoet”, dit zegt de minister naar aanleiding van zijn besluit om de situatie van de steiger te Meerzorg per direct aan te pakken. Tijdens een recent werkbezoek in Commewijne heeft de bewindsman de situatie geconstateerd en onmiddellijk acties ondernomen.

Minister Nurmohamed geeft vervolgens aan dat een aantal steigers op verschillende locaties in deplorabele staat verkeren. Hij geeft de garantie er werk van te zullen maken dat deze worden hersteld of vervangen, waaronder Alkmaar en Leonsberg.

De steiger bij de oversteekplaats te Meerzorg wordt volgens planning uiterlijk maandag afgerond, zegt de bewindsman in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS). Deze steiger geniet prioritiet, omdat er op dag basis honderden passagiers gebruik van maken. Ook de scholieren zullen binnenkort wederom de oversteek doen. “Er kan elk moment iets misgaan. De veiligheid van de burgers van de mensen is heel belangrijk”, aldus de minister. Het ministerie van OW pakt de steiger deels aan met middelen uit eigen beheer en materiaal beschikbaar gesteld door sponsors uit het district.

De minister zegt dat er naast de steiger die wordt hersteld, een betonnen steiger in aanbouw is. Echter is de bouw stopgezet, vanwege het feit dat de vorige regering haar betalingsverplichting niet is nagekomen. Het gaat volgens de minister om een torenhoge achterstallige betaling in dit geval. De minister geeft de garantie zich in te zullen zetten om dit project af te ronden voor 2022. “Ook aan de zijde van Paramaribo zal een betonnen steiger worden opgezet.”

 

Meer nieuws