Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Minister Mac Andrew neemt deel aan CARICOM Caucus en meeting met de ILO Director General

De tripartiete Surinaamse delegatie, die participeert aan de 112de sessie van de International Labour Conference in Geneve, Zwitserland, heeft maandag 10 juni 2024 een aanvang gemaakt met haar activiteiten. De leden van de delegatie participeerden in dit kader in meetings van de werkgevers en werknemers, maar ook in vergaderingen van de commissies belast met de toepassing van arbeidsstandaarden, Decent Work en de zorg economie, de terugkerende discussie betreffende de fundamentele principes en rechten aan het werk, en biologische gevaren.

Minister Steven Mac Andrew heeft ook geparticipeerd in de Caucus van CARICOM Ministers van Arbeid. Tijdens de Caucus van CARICOM Ministers van Arbeid stonden centraal de initiatieven van de ILO in de regio, de ondersteuning van de ILO aan lidlanden in het Caribisch Gebied, de Global Coalition on Social Justice en de representatie van CARICOM burgers in het werknemersbestand van de ILO. De CARICOM Caucus werd ook geïnformeerd door Sint Maarten over een case, die ze moesten verdedigen bij de Commissie belast met de toepassing van arbeidsstandaarden.

Mac Andrew heeft voorts deelgenomen aan de jaarlijkse ontmoeting met de Director General van de ILO, Gilbert Houngbo. Tijdens deze ontmoeting kwamen dezelfde onderwerpen aan de orde, maar werd er ook dieper ingegaan op de reden voor de vorming van de Coalition on Social Justice, de implementatie van Decent Work Country Programmes in de regio, de situatie in Haiti vanuit een arbeidsperspectief, de noodzaak voor een regionaal arbeidsmigratie raamwerk, maar ook de noodzaak voor Labour Market Information Systems. Vermeldenswaard is dat Suriname het enige land in CARICOM is, waar op dit moment een derde Decent Work Country Programma wordt uitgevoerd. Minister Mac Andrew was tijdens de meetings vergezeld door Ambassadeur Aroen Jadoenathmisier van Suriname’s Permanente Missie in Geneve.

Paramaribo, 10 juni 2024

Communicatie Unit,

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Minister van AWJ, Steven Mac Andrew (derde van links), heeft geparticipeerd in de Caucus van CARICOM Ministers van Arbeid en in de jaarlijkse ontmoeting met de Director General van de ILO, Gilbert Houngbo (rechts van minister Mac Andrew).