Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Minister Mac Andrew blij met bijdrage aan werkgelegenheid van Teleperformance

Het opendeurbeleid van minister Steven Mac Andrew draagt bij dat steeds meer personen, maatschappelijke organisaties en bedrijven zich aanmelden bij het ministerie om hun bijdrage te leveren aan of hun visie te geven op het beleid dat uitgevoerd wordt of moet worden. Zo ontving de bewindsman op woensdag 30 november 2022 een vertegenwoordiging van het bedrijf Teleperformance voor een courtesy call. Een vertegenwoordiging van de Suriname Investment and Trade Agency (SITA) was bij dit onderhoud ook aanwezig.

Teleperformance heeft de minister geïnformeerd over hun bedrijfsactiviteiten en diensten die ze aanbieden, maar hebben ook vanuit hun perspectief als werkgever aandacht gevraagd voor mogelijkheden en uitdagingen op de arbeidsmarkt. Volgens de vertegenwoordigers van Teleperformance is het bedrijf de grootste callcenter in de wereld, welke nu al een aantal jaren actief is in Suriname. Dit bedrijf richt zich momenteel op verdere uitbreiding, welke gepaard zal gaan met werkgelegenheid, vooral voor jongeren.

Mac Andrew zei bij deze gelegenheid dat bedrijven de drijvende kracht vormen achter de Surinaamse economie en dat hij daarom elke uitbreiding en investering toejuicht, vooral als die ook een positieve impact zullen hebben op werkgelegenheid, maar ook op jongeren. Hij verzekerde de vertegenwoordigers van Teleperformance dat het ministerie altijd bereid is om faciliterend op te treden. Hij verwees in dit verband naar het project ‘Labor Market Alignment with New Industries’ (Afstemming van de arbeidsmarkt op nieuwe sectoren), nadat Teleperformance het vraagstuk van benodigd kader had aangestipt. Met dit project zal het ministerie werkzoekenden de benodigde vaardigheden aanleren, afgestemd op de behoeften van de sectoren. De bewindsman benadrukte het belang van dialoog, samenwerking en participatie, om zodoende concrete resultaten te behalen, welke de ontwikkeling van Suriname ten goede kan komen en wenste Teleperformance veel succes toe met hun bedrijfsactiviteiten en plannen.

Paramaribo, 1 december 2022

Communicatie Unit    

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Minister Mac Andrew in gesprek met een vertegenwoordiging  van Teleperformance  en Suriname Investment and Trade Agency (SITA).