Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Minister Levens spreekt leerlingen moed in bij start schooljaar

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft aan de vooravond van de start van het nieuwe schooljaar leerlingen moed ingesproken. Dit deed de bewindsvrouw in een videoboodschap. “Nooit eerder hebben wij samen zo uitgekeken naar het begin van een nieuw schooljaar. De school zal er echt anders uitzien dit jaar met al de COVID-regels. Het is nieuw voor ons allemaal”, hield zij de leerlingen voor in de videoboodschap. In de vakantie hebben het ministerie en de schoolleidingen goed nagedacht over de nieuwe situatie en is er afgesproken dat eenieder zal bijdragen om dit jaar tot een fijn, prettig en succesvol jaar te maken. “Succes betekent dat we niet zullen stoppen met leren als we moeilijkheden tegenkomen”, zei de minister.

De grootste verandering van dit schooljaar is dat er in de klas nu minder leerlingen zullen zitten en dat leerlingen maar twee of drie dagen naar school zullen. “Maar maak je geen zorgen, de leerkrachten en het schoolhoofd weten wel hoe ze jullie zullen helpen om van huis uit te werken”, stelde zij de leerlingen gerust. Leerlingen die de nieuwe situatie nog niet goed onder de knie hebben, moeten altijd om verduidelijking vragen bij de leerkrachten of het schoolhoofd. Vanuit het ministerie zal misschien niet altijd antwoord gegeven kunnen, “maar samen zullen wij iets nieuws bouwen wat nog niet bestaat. Soms zullen wij de radio gebruiken om te leren, maar soms ook de televisie en soms ook het bedrukte huiswerk. Welke manier wij dan ook toepassen om te leren, wij moeten altijd blijven leren.”

Volgens minister Levens moeten wij leren van Marowijne en Apoera waar de kinderen als gevolg van de lockdown niet naar school konden. Momenteel zit Apoera nog in een lockdown en kunnen de kinderen nog niet met het nieuwe schooljaar beginnen. “Jullie kunnen wel naar school, maar voorzichtig. Handen wassen en je mondkap opdoen, want als je nu voorzichtig bent hoeven we straks helemaal geen mondkap meer op.”

Laat niks je achterhouden, ook niet als je geen elektriciteit of internet hebt. Samen gaan wij dit jaar tot een mooi jaar maken. Wij zullen blijven leren tot er een dag komt dat iedereen alles heeft wat nodig is om goed te kunnen leren. Laten wij, terwijl wij worstelen met alle problemen, blijven dromen van een mooi en prachtig land, want wij gaat dit mooi land samen bouwen, zei de bewindsvrouw.

De minister bedankte de ouders, de leerkrachten en schoolleiders die hun vakantie hebben opgeofferd om de leerlingen zo veilig en prettig mogelijk te kunnen ontvangen. Zij wenste de leerlingen een prettig schooljaar toe.

Meer nieuws