Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Minister Emanuel groots ontvangen in Matawai gebied

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) is in het afgelopen weekend groots ontvangen bij haar werkbezoek in het Matawai gebied. De minister bezocht de dorpen Poesoegroenoe en Nyun Jacob Kondre. De minister vertoefde voor vier dagen in het gebied. Collegaministers David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en DNA-voorzitter Marinus Bee waren ook deel van de delegatie die naar het gebied vertrok.

In beide dorpen die bezocht werden zijn er Krutu’s gehouden. De lokale bewoners hebben alle problemen die in het gebied domineren naar voren gebracht. Minister Gracia Emanuel deed een beroep op districtscommissaris Walter Bonjaski om zich tussen de dorpsbewoners te bewegen en een luisterend oor te hebben. De minister gaf aan dat ze als kind dat afkomstig is uit dit gebied op de hoogte is van de noden van de bewoners. Ze gaf ook aan dat zij zich maximaal zal inzetten om het gebied weer tot leven te brengen. Leden van het traditioneel gezag gaven in beide dorpen aan dat veel mensen uit de dorpen trekken. Dit zou vooral liggen aan weinig tot geen werkgelegenheid. De staat waarin de weg verkeert, is ook een reden. Dit zorgt ervoor dat het gebied moeilijk begaanbaar is. Eerder deze maand speelde goudmultinational IAMGOLD Rosebel Goldmines in door het onderhoud van de weg op zich te nemen. Ook zou er verder gekeken worden naar een duurzame oplossingsmogelijkheid voor het probleem.

Minister Emanuel zegt dat zij het traditioneel gezag meer wil betrekken bij de besluitvorming van het binnenland. Ze is super trots dat de bewustwording rondom de COVID-19 ontwikkelingen het Matawai gebied ook op gang is gekomen. Ze drukte de bewoners op het hart om zich te blijven houden aan de maatregelen die zijn aangekondigd door de regering.

Meer nieuws