Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Mijnactiviteiten in waterwegen niet langer gedoogd

In verband met de formulering van het mijnbouwbeleid heeft een delegatie onder leiding van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, een bezoek gebracht aan de opererende skalians op de Marowijnerivier in het district Sipaliwini. Dit vond plaats op woensdag 4 november 2020.

Volgens de NH-bewindsman zijn de mijnactiviteiten in de grensrivieren niet langer gedoogd en zullen die worden stopgezet.  Dit, conform het te voeren regeringsbeleid op het gebied van mijnbouw. In dit kader heeft Abiamofo zich persoonlijk georiënteerd en aanmaningen overhandigd aan de diverse skalianhouders.

Abiamofo benadrukt dat de vervuiling in de waterwegen alsook op het stuwmeer moet worden tegen gegaan. Voorts geeft de NH-topman te kennen dat de verschillende leefgemeenschappen en de Fransen veel last ondervinden van de hevige milieuverontreiniging veroorzaakt door de opererende skalians.

 

De bewindsman geeft verder aan dat zich een nieuwe trend aan het ontwikkelen is, waarbij de skalians eveneens de oevers van de rivieren betreden. Het traject dat zal worden ingezet moet erin resulteren dat de operaties van de skalians op een structurele manier tot het verleden gaan behoren.

Voorafgaand aan het bezoek heeft de bewindsman reeds een deel van de skalianhouders toegesproken en het beleid doorgecommuniceerd. In het vooruitzicht ligt dat de skalianhouders, die nog niet bereikt zijn alsnog gevisiteerd zullen worden. Op een later moment zal er ook een expeditie gedaan worden naar de Lawarivier.

Meer nieuws