Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

METT Brinckheuvel Gehouden in Torarica Ballroom

Het Ministerie van Grond- en Bosbeheer (GBB) organiseerde op 5 april 2024 een succesvolle Management Effectiveness Tracking Tool (METT) sessie voor het Brinckheuvel Natuurreservaat in de Torarica Ballroom.

Deze bijeenkomst bracht verschillende belanghebbenden samen, waaronder natuurbeschermingsorganisaties, overheidsvertegenwoordigers en lokale gemeenschapsleiders. Het doel was om de effectiviteit van het beheer van het natuurreservaat te evalueren en strategieën te ontwikkelen om de biodiversiteit en het ecotoerisme te bevorderen.

De deelnemers namen actief deel aan workshops en discussies, wat resulteerde in waardevolle inzichten en aanbevelingen voor toekomstig beleid en beheer. De succesvolle METT sessie benadrukt het belang van samenwerking tussen verschillende sectoren om natuurbehoud te waarborgen en duurzame ontwikkeling te bevorderen. Een belangrijk punt dat naar voren kwam, was dat door de ontoegankelijkheid van het gebied de biodiversiteit en conservatiewaarden intact blijven, waardoor er minder gevaar is voor verstoring van dit reservaat.