Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Lucht geklaard tussen vicepresident Brunswijk en Dagblad Suriname

Vlnr: President Chandrikapersad Santokhi, Reinier Asmoredjo, vicepresident Ronnie Brunswijk en Faried Pierkhan met de ontvangen kunstwerken

De lucht is geklaard tussen vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en Dagblad Suriname. Op maandag 31 augustus is er in zeer ontspannen sfeer een gesprek geweest tussen president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, directeur Faried Pierkhan van Dagblad Suriname en de cartoonist Reinier Asmoredjo. De directeur en de cartoonist hebben hun welgemeende verontschuldigingen naar de vp nogmaals uitgesproken en het geheel is in een gelaten sfeer besproken. Volgens de vicepresident zijn de consequenties duidelijk, maar hij gaf aan dat de Surinaamse natie dit voorval kan gebruiken als kans om dichterbij elkaar te groeien. Het is belangrijk te kijken naar wat ons bindt dan naar wat ons scheidt. De vp roept de totale Surinaamse samenleving op om de lessen hieruit te leren en verder als een Suriname door te gaan.

Kunstenaar Asmoredjo maakte gelijk gebruik van de gelegenheid om de president en de vicepresident een kunstwerk aan te bieden. Het kunstwerk van de president heet ‘Hossel moeje’, terwijl die van vp Brunswijk de naam ‘Les’peki uma’ draagt.

Meer nieuws