Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

KBS uit FISO

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is geen onderdeel meer van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO). De bond bracht een bezoek aan de minister van Binnenlandse Zaken op maandag 17 augustus 2020.

De resolutie voor de nieuwe bezoldigingsreeks is deze week gepubliceerd. De bewindsman heeft de bond tijdens het bezoek toegezegd alles eraan te zullen doen dat het personeel in september over de lonen kan beschikken conform de nieuwe bezoldigingsreeks.  “Onder leiding van president Santokhi en vice-president Ronny Brunswijk waait er een nieuwe wind en ik gelooft dat het beter zal gaan”, aldus de bewindsman.

Minister Somohardjo heeft de bond gevraagd om de eerste negen maanden rekening te houden met de financiele druk op de staat. Ook heeft hij gevraagd in hoeverre de nieuwe bezoldigingreeks de druk op de begroting zal verhogen. “Het betreft een urgentiefase van negen maanden. Daarna volgt een stabilisatiefase naar de groeifase. Waarop jullie recht hebben, dat krijgt u wel. Maar ik vraag nog even rekening te houden met de twk”, aldus minister Somohardjo.

Waarnemend bondsvoorzitter  J. Oosterwolde geeft aan dat hij ervaart dat zaken vanuit de brandweer telkenmale op de lange baan worden geschoven. Algemeen secretaris, J. Panka geeft aan dat het behandelen van bevorderingsstukken erg lang op zich laat wachten. Minister Somohardjo heeft de bond gevraagd om de knelpunten door te geven. Deze komen in het vervolggesprek aan de orde.

De minister kijkt uit naar een vervolggesprek met de BPBS over de uitkering van de twk. Zowel de minister als de bond streven naar een goede samenwerking.

 

Meer nieuws