Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Jury beoordeelt inzendingen Srefidensi-tekenwedstrijd

Alle tekeningen die zijn ingezonden in het kader van de tekenwedstrijd met als thema “Herdenking 45 jaar Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname” zullen te bezichtigen zijn op de Facebookpagina van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en andere media. De jury, bestaande uit de kunstenaars George Struikelblok, Meltem Karayokun en Robbert Enfield, heeft op zaterdag 21 november de tekeningen beoordeeld. Op 25 november 2020 worden de drie winnaars per categorie bekend gemaakt.

De tekeningen van de winnaars zullen worden tentoongesteld op het Onafhankelijkheidsplein. Elke deelnemer krijgt een certificaat van deelname en winnaars krijgen een geldbedrag. Daarnaast zal er voor de winnaars als blijk van waardering een samenkomst worden georganiseerd onder leiding van Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran. Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft deze tekenwedstrijd georganiseerd onder haar doelgroepen in verband met de 45 jaar Srefidensi. De deelnemers zijn kinderen en seniore burgers uit residentiële opvanginstellingen.

De tekenwedstrijd had als doel zoveel mogelijk de doelgroepen te betrekken, zodat zij in hun beleving konden weergeven, hoe zij het hele gebeuren rondom de onafhankelijkheid beleven of hebben beleefd. Stichting Matoekoe is een van de instellingen die heeft meegedaan. Matoekoe is een heiltherapeutisch centrum voor kinderen met een beperking. Volgens maatschappelijk werkster Marijke Zschuschen heeft het centrum een opvangcapaciteit van 60 pupillen. De kinderen krijgen scholing en therapeutische begeleiding. Ook krijgen ze verschillende technieken aangeleerd, waaronder pottenbakken, kaarsen maken en schilderen. Dit, zodat ze op latere leeftijd enigszins in hun eigen behoeften kunnen voorzien.

Ook kinderhuis Sukh Dhaam te Alkmaar in het district Commewijne heeft meegedaan aan de tekenwedstrijd. Sozavo- minister Uraiqit Ramsaran had ter gelegenheid hiervan een bezoek gebracht aan deze opvanginstelling. Hij wees de kinderen erop dat dit jaar niet uitbundig gefeest kan worden, maar dat de viering van 45 jaar onafhankelijkheid anders zou worden aangepakt, en wel door middel van een tekenwedstrijd. Dit betekent ook een stimulans voor de deelnemers om hun creativiteit te tonen. Minister Ramsaran sprak de kinderen het nationalistisch gevoel bij en zei dat in eenheid veel meer bereikt kan worden. Hij is zich ervan bewust dat kinderen de toekomst zijn. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het ministerie de kinderen een helpende hand wil bieden.

Meer nieuws

ROS organiseert sportdag voor GLO-scholen

Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een sportdag in de vorm van een snoeppauze georganiseerd