Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Installatie commissie Diasporakapitaal en Diasporabank

De presidentiële commissie Diasporakapitaal en Diasporabank, die bestaat uit 7 leden, is vandaag geïnstalleerd door president Chandrikapersad Santokhi. Na 3 maanden tijd zal een implementatieplan worden gepresenteerd waarin staat hoe de samenwerking met de Diaspora wereldwijd gestructureerd zou moeten zijn die Suriname ten goede zal komen.

‘De commissie gaat flink onderzoek doen naar mogelijkheden hoe diasporakapitaal voor de Republiek Suriname naar binnen te krijgen. Suriname krijgt al heel wat ondersteuning op het gebied van kapitaal en producten van de diaspora in Nederland. “Wij willen een kanaal dat dit beter organiseert en structureert.” Dit geeft de voorzitter, Henry Ori, aan. Belangrijk is een fonds met de condities waaronder dat zal functioneren. De commissie gaat de diasporabank ontwikkelen voor een goede administratie en samenwerking met de diasporagemeenschap in Nederland alsook andere landen. Ori geeft verder aan dat de diasporabank deel uit maakt van het beleid om een diaspora instituut op te richten. Dit instituut zal zich verder focussen op het vergroten van de betrokkenheid van de diasporagelederen.

Voor de eerste pilot zal er nauw samengewerkt worden met een commissie van financiële deskundigen uit de diaspora in Nederland om samen procedures en instrumenten te beschrijven om sneller kapitaalmogelijkheden en investeringen te doen in Suriname en wel op een overzichtelijke, transparante manier met correcte regels.

De leden van de commissie Diasporakapitaal en Diasporabank zijn:

– Henry Ori (voorzitter) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking

– R. Bhoendie van het Kabinet van de President

– V.U.R. Baidjnath Missier van het Kabinet van de Vicepresident

– R. Parbhudayal van het Kabinet van de President

– I. Sandel van het ministerie van Financiën en Planning

– M. Samson-Ramsundersingh van de Surinaamse Bankiersvereniging

– K. Samoedj van de Centrale Bank van Suriname

President Chandrikapersad Santokhi stelt het vertrouwen in de commissie dat zij voortreffelijk werk zal doen.

 

Meer nieuws