Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Ingrijpende maatregelen voor vuilstortplaats te South- Drain

Directeur, Indersing Gangabisoensingh, van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het Ministerie van Openbare Werken bracht samen met enkele directieleden onlangs een bezoek aan het district Nickerie om enkele urgente vraagstukken aan te pakken en passende maatregelen te implementeren betreffende OGA.  

Er is een bezoek gebracht aan de Vuilstortplaats te South-Drain, alwaar er dagelijks afval wordt gedumpt. Het blijkt dat er enige tijd geen verwerking heeft plaatsgevonden van het vuil die gestort wordt. Ook is geconstateerd dat afval langs de toegangsweg van de vuilstortplaats wordt gedumpt en niet op de aangewezen dumpsite. De directie heeft de aannemer, B.N.S. Contractors NV de opdracht gegeven voor het verwerken, egaliseren en beheren van het gestorte afval op de vuilstortplaats aldaar, voor de duur van 12 maanden. Verder heeft de directie ook plaatselijk aanwijzingen gegeven over hoe het werk efficiënter aangepakt kan worden. De dienstverleners die het afval dumpen, dienen het vuil op de aangewezen dumpsite te storten en er wordt verwacht dat zij de instructies van de opzichters te allen tijde opvolgen. 

De directie werkt eraan om diverse faciliteiten, voor het personeel van de stortplaats, in orde te maken waaronder: het zorgen voor sanitaire voorzieningen, het zorgen voor verlichting op de dumpsite en het plaatsen van een hefboom. Volgens directeur Indersing Gangabisoensingh, zal er te rekenen van 1 febuari 2024 betaald moeten worden voor vuil die door particulieren wordt gedumpt. De kosten bedragen SRD 30 per kuub. 

Tijdens het werkbezoek te Nickerie is er ook een Public Private Partnership (PPP) contract getekend met het bedrijf “Inter Grondverzet N.V.” In het contract is opgenomen dat het bedrijf gebruik mag maken van de weg naar de Vuilstortplaats te South Drain, voor bedrijfsdoeleinden, voor gedurende 1 jaar en deze in goede staat dient te houden. Verder is ook opgenomen om te zorgen voor een goed functionerend afwateringssysteem van de weg over de lengte van circa 3 (drie) km.   

Het directieteam benadrukte ook de efficiënte aanpak van lopende projecten, zoals maaiwerkzaamheden, en streeft naar succesvolle samenwerking in Nickerie met de voortdurende steun van alle betrokkenen.