Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Ingebruikname nieuwe looppad te Domburg

Op dinsdag 9 juli 2024 is het nieuwe looppad in Domburg officieel opgeleverd, met als doel de veiligheid en mobiliteit van de gemeenschap, met name de schoolkinderen, te verbeteren.

Het looppad, loopt in de strekking Burbert straat tot de Tweede straat over een afstand van 650 m, is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende lokale instanties en het Ministerie van Openbare Werken. Het project werd tevens mogelijk gemaakt door de inzet van het commissariaat van Wanica Noord-West, dat onder andere een pickup met chauffeur ter beschikking stelde voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Bholanath Narain, DC Wanica Noord-West is bijzonder blij dat er in Domburg een looppad is aangelegd. Het commissariaat heeft actief bijgedragen aan dit initiatief. Samen met Openbare Werken wordt er gestreeft naar veiligheid en duurzaamheid. “Laten we er gezamenlijk zorg voor dragen dat dit looppad schoon en veilig blijft”, aldus de DC.

Su-ann Kartopawiro, schoolhoofd en tevens buurtbewoner voegde toe dat de wegmarkeringen aangebracht zijn en dat de kinderen volop gebruik maken van het looppad. Zij roept de gemeenschap op, om dit pad niet te gebruiken als parkeerplaats.

Volgens districtshoofd Wanica, Prewien Lakhi is dit looppad cruciaal voor de veiligheid van schoolkinderen. Hij vraagt de gemeenschap om verantwoordelijkheid te nemen en niet hard te rijden in de zone. De werkzaamheden, zoals het afscheren van bermen en het aanleggen van wegmarkeringen, zijn met zorg uitgevoerd.

Shirley Mewa, RR-lid bedankt ee ieder die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan dit belangrijke project. De veiligheid van kinderen en ouders staat voorop. Volgens Mewa staan er nog meer projecten gepland.

Indersing Gangabisoensingh, directeur Openbaar Groen en Afvalbeheer voegde toe dat de werkzaamheden drie maanden geleden zijn gestart. Dit project is volledig in eigen beheer uitgevoerd. “Veiligheid staat centraal en ik feliciteer de gemeenschap met deze nieuwe voorziening. Laten we er goed gebruik van maken”, aldus de directeur.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken verklaarde dat dit looppad ten goede komt aan de schoolkinderen en het verhoogt de aantrekkelijkheid van Domburg voor toeristen. De minister zal zich blijven inzetten voor verdere verbeteringen in Wanica. De bewindsman uitte zijn felicitaties aan de gemeenschap in het bijzonder Domburg.

Het nieuwe looppad in Domburg is niet alleen het verbeteren van de infrastructuur, maar ook een bewijs van de kracht van samenwerking binnen de gemeenschap. Het project markeert een stap voorwaarts in het streven naar veiligheid en gemak voor alle inwoners.