Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Indiening districtsplan 2024 een feit

De regering toont haar sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van districten door strikt te voldoen aan de wettelijke verplichting om districtsplannen tijdig in te dienen, zoals vastgelegd in artikel 52 van de Wet op Regionale Organen. Op 28 maart werden alle districtsplannen ingediend bij de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuël, tijdens een bijeenkomst bij het commissariaat in Noord-Oost.

Tijdens haar toespraak benadrukte minister Emanuël het belang van het nakomen van verplichtingen, zelfs als de realisatie van de samenlevingswensen uitdagend kan zijn. Ze prees de creativiteit van de Districtscommissarissen (DC’s) die extra middelen weten te genereren door nauw samen te werken met particuliere bedrijven en organisaties binnen hun districten.

De minister wees erop dat de ontwikkeling van districten een gezamenlijke inspanning is van alle relevante ministers en benadrukte de noodzaak om ondanks de uitdagingen de hoop niet op te geven en blijvend ondersteuning te bieden aan de samenleving, bedrijven en organisaties.

De indiening van de districtsplannen volgde een bekende volgorde, met Paramaribo als eerste gevolgd door Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne, Para en Sipaliwinie. Marowijne en Brokopondo dienden hun plannen op een later tijdstip in. Conform de wet zullen de districtsbegrotingen eind mei worden ingediend.