Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Greenheart Suriname op bezoek bij Minister AWJ

Op verzoek van de directie van Greenheart Suriname, heeft minister Steven Mac Andrew van AWJ, de Overseas Operations Director van het bedrijf, de heer Danny Lai, ontvangen voor een onderhoud. Dit gebeurde op dinsdag 1 augustus 2023. Middels een presentatie gaf het bedrijf de minister en zijn team inzichten in de activiteiten, inclusief plannen en uitdagingen. Greenheart Suriname NV is een houtkap- en bosbouwbedrijf dat zich richt op de exploitatie en verwerking van hout in Suriname. Het bedrijf opereert voornamelijk in het West-Suriname gebied en zijn activiteiten variëren van bosexploitatie tot houtverwerking. Het personeel bestaat voor 98% uit  Surinamers, inclusief bewoners van de dorpen uit de omliggende gebieden. Het bedrijf informeerde de bewindsman over specifieke trainingen, waarbij Surinamers wordt klaargestoomd om werk te vinden bij het bedrijf of carriëre stappen te maken. Volgens de Greenheart-directeur zit het bedrijf verlegen om arbeidskrachten.

Mac Andrew ging in op de genoemde uitdagingen van het bedrijf, in het bijzonder het niet kunnen vinden van arbeidskrachten, aangezien personen niet in het bos werkzaam willen zijn. Greenheart werd geinformeerd over plannen van het ministerie met betrekking tot het trainen van personen in diverse districten en over een specifiek project gericht op training van kader voor nieuwe sectoren. De minister gaf aan ingenomen te zijn met het streven van het bedrijf om eindproducten te gaan vervaardigen voor de export. De bewindsman gelooft erin dat het verder in de keten ontplooien van activiteiten voor meer toegevoegde waarde zal zorgen en ook meer werkgelegenheid zal bieden. Hij benadrukte in zijn betoog ook het belang van het respecteren van de Surinaamse arbeidswetgeving en het zorgdragen voor goede arbeidsomstandigheden.

Paramaribo, 02 augustus 2023,

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Vlnr: Danny Lai (Overseas Operations Director Greenheart), Jean Moerawi (fungerend hoofd Afdeling Vergunningen Intermediair/AWJ), minister Steven Mac Andrew, Amrita Bhagwat (HR manager Greenheart), Wihtley Lodik (hoofd Bureau Wetgeving AWJ), Shoblinadebie Chotkan-Somai (hoofd van de afdeling Arbeidsmarktontwikkeling AWJ) en Rowan Noredjo (Inspecteur-generaal Arbeidsinspectie).