Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Eenmalige koerscompensatie november en december 2020

Ten aanzien van de eenmalige koerscompensatie van SRD 300,- voor de maanden november en december 2020, het volgende.

Een koerscompensatie/koopkrachtversterking uitkering wordt van het loon afgetrokken of te wel niet bij het loon opgeteld voordat de belasting wordt berekend, met andere woorden er wordt geen belasting over deze uitkering berekend. 

In het kader van 45 jaar Srefidensi herdenking op 25 november 2020 en de oudjaarsviering 2020 is door de regering een financiële tegemoetkoming toegezegd aan de samenleving. Deze tegemoetkoming welke maximaal SRD 300,- bedraagt zal uitgekeerd worden in de maanden november en december 2020. Dat is bij beschikking van de Minister vastgesteld.

In een bekendmaking heeft het Ministerie van Financiën en Planning aangegeven wie in aanmerking kan komen voor deze uitkering. Voor haar werknemers heeft de overheid gemeend een tegemoetkoming in de vorm van een eenmalige koerscompensatie van SRD 300,- voor de maanden november en december 2020 uit te keren.  De uitkering geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000,- of te wel SRD 12.500,- bruto loon per maand.

In dit kader mogen werkgevers – dus ook particuliere werkgevers – aan hun werknemers met een maandsalaris tot maximaal SRD 12.500,- voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300,- als onderdeel van de koerscompensatie belastingvrij uitkeren.

Het karakter van deze eenmalige vrijstelling is om werkgevers en werknemers tegemoet te komen met een belastingvrijstelling in de loonsfeer. Let wel, het gaat hier om een extra koerscompensatie voor de maanden november en december 2020. Het is dus niet de bedoeling dat werkgevers de verhoging van de koerscompensatie gebruiken om een deel van het bestaande belastbaar loon belastingvrij uit te keren. Deze belastingvrijstelling geldt alleen dan als de werkgever een extra uitkering tot een maximum van SRD 300,- in deze maanden doet aan werknemers met een maandloon tot maximaal SRD 12.500,-.

Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met de Belastingdienst op het telefoonnummer 422277 of u kunt mailen naar secretariaat.db@finance.gov.sr.

Meer nieuws