Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Dorpsbestuur Santigron overhandigt petities aan regeringsdelegatie

Aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid. Dit zijn enkele punten die vervat zijn in een petitie, die het dorpsbestuur van Santigron heeft overhandigd aan de regeringsdelegatie die op vrijdag 16 oktober 2020 het district Wanica heeft aangedaan. De delegatie stond onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Het dorpsbestuur heeft eveneens een petitie met de noden en grieven van Pikin Maisie, een dorp naast Santigron, aan de regeringsdelegatie overhandigd.

Het hoge bezoek werd als historisch bestempeld, omdat het voor de eerste keer was dat tegelijk een president en vicepresident Santigron aandoen. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. De plaatselijke gemeenschap werd gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit. Gevraagd werd om geduld en de regering de gelegenheid te geven het werk te doen.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap te Santigron dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen te Santigron, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen. De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Meer nieuws