Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Cubaanse ambassadeur bezoekt ROS minister

De ambassadeur van Cuba, Igor Azcuy, bracht op 3 donderdag 3 september een bezoek aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport. Het bezoek stond in het kader van een gunstige relatie tussen de Cubaanse ambassade en het ministerie. De ambassadeur heeft samen met de minister en haar staf van gedachten gewisseld over een goede samenwerking tussen de organisaties.

De minister gaf de diplomaat aan dat zij graag een goede samenwerking met de ambassade wil en zich daarvoor wil inzetten. Zij wil wil in nauw contact zijn met de organisatie. Ambassadeur Azcuy zei ook uit te kijken naar een goede relatie.

De ambassadeur vertelde dat Cuba vooral op het gebied van sport veel coaching te bieden heeft aan Surinaamse sporters. De minister kijkt ernaar uit dat dit bewerkstelligd wordt in de toekomst. Azcuy liet weten veel voor Suriname en het ministerie te kunnen betekenen. Volgens hem lopen er veel potentiële topsporters rond in de districten. Indien deze personen de nodige steun en gelegenheid krijgen hun talent te ontwikkelen, dan zouden zij het land op de wereldkaart kunnen plaatsen. Vooral op de lagere scholen zou er volgens hem veel aan talentenjacht moeten plaatsvinden. De minister stelde een vervolggesprek met de ambassadeur voor. Zij zal zeker gebruik maken van de voordelen van de toekomstige samenwerking.

Meer nieuws