Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

COVID-trainingsprogramma voor schoonmaaksters MINOWC

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheid Organisatie (PAHO) een trainingsprogramma gestart voor schoonmaaksters. Dit in verband met de huidige COVID-19 pandemie. De PAHO vindt het belangrijk dat informatie gebracht wordt naar het volk om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Het verzorgingspersoneel, vooral degenen die op scholen ingedeeld zijn, werden bijgeschoold hoe de extra reiniging te doen.

De cursisten kregen eerst de algemene informatie over COVID-19. Er werd extra aandacht besteed aan de besmetting vooral via oppervlakten. Het verschil tussen reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen is breedvoerig uitgelegd. De technieken voor effectief handenwassen moest door de cursisten worden voorgedaan.

De juiste handelingen voor de schoonmaak van eventuele COVID-19 besmette ruimten werden ook behandeld. Alsook het aan- en uitdoen van Personal Protective Equipment (PPE). Vooralsnog zijn alleen de interieurverzorgsters van het district Paramaribo aan de beurt.  Het ligt in de bedoeling dat in de nabije toekomst de interieurverzorgsters uit de andere districten aan de beurt zullen komen.

Meer nieuws