Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Commissie brengt tussentijds verslag ordening kleinschalige goudsector

De Commissie Ordening Kleinschalige Goudsector die in de maand september 2020 is ingesteld, heeft reeds een tussentijds verslag uitgebracht. Die commissie die op 4 september in het leven is geroepen heeft een belangrijke taak gehad. Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk, tijdens de reguliere persconferentie van de regering, is het doel van deze commissie de beheersing van de risico’s die betrekking hebben op de kleinschalige goudmijnsector waartoe onder andere behoren de milieuproblematiek, indammen van de illegaliteit, criminaliteitsbestrijding en het reguleren van de financiële context.

Het ligt verder in de bedoeling dat de Staat Suriname meer geld moet innen, vanaf de productie van goud tot de export van dit edelmetaal. Er moet ook een structuur komen voor het betrekken van de lokale gemeenschappen in het uitgifte- en monitoringsgebied van mijnbouwrechten. Deze commissie had drie maanden de tijd om tussentijds verslag uit te brengen en er is voortvarend gewerkt. Er is reeds een conceptverslag ingediend. Daarbij is de focus gericht op inventarisatie van de sector, registratie van de goudzoekers, het vaststellen van het wettelijke kader, digitaliseren van de kaarten en het innen van de middelen. Binnen afzienbare tijd zal deze commissie deze beleidspunten omzetten in concrete voorstellen voor de regering.

Meer nieuws

ROS organiseert sportdag voor GLO-scholen

Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een sportdag in de vorm van een snoeppauze georganiseerd