Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Coalitiepartners houden vruchtbare gesprekken

Op het Presidentieel Paleis hebben de coalitiepartners twee vruchtbare gesprekken gevoerd. Het eerste gesprek was op coalitie-niveau van vier voorzitters van de coalitie partijen, waar tegelijkertijd ook president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk deel van uitmaken. Bij het tweede gesprek zaten ook aan de voorzitter en ondervoorzitter van de Nationale Assemblee en de fractievoorzitters van de coalitiepartijen in DNA. Tijdens deze gesprekken hebben zij een aantal zaken die momenteel spelen in de gemeenschap de revue doen passeren. De bedoeling van deze coalitie-gesprekken is om steeds oplossingen te vinden voor vraagstukken die spelen in samenleving.

Suriname komt uit een bijzonder moeilijke tijd. Een tijd waarin veel gebeurd is, het land is aan de grond en van de grond af aan moet weer begonnen worden. Dit zegt Gregory Rusland, coalitiepartner en voorzitter van de NPS. Er is in de afgelopen periode veel kritiek geweest vanuit de samenleving, “maar bij elk begin zijn er kinderziekten. Het is een nieuwe coalitie en de kunst is om de communicatie onderling steeds up-to-date te houden om ook onderling de plooien die er zijn glad te strijken”, zegt Rusland. Continu overleg is heel belangrijk in deze fase om de basis voor verder regeren goed te regelen.  In de komende moet de regering in eenheid de problemen tegemoet gaan om oplossingen te brengen, zodat alle Surinamers krijgen wat ze verdienen.

Rusland vraagt de gemeenschap wat geduld te betrachten. “Het is een jonge regering, er gaan fouten gemaakt worden, waar mensen werken worden er fouten gemaakt worden, maar laten we met elkaar blijven communiceren. Waar er fouten gemaakt worden, laten we erover praten en oplossingen zoeken. Zo alleen zullen wij in staat zijn die grote problemen waarmee Suriname zit, waaronder COVID-19 en de financieel-economische situatie, op te lossen”, zegt de politicus.

De boodschap van Rusland luidt: De laatste tijden is er veel commentaar geweest, misschien goed. Dat houdt de leiders scherpt. Laten wij ervoor zorgen dat alles wat wij doen in Suriname, wij toch op een waardige manier met elkaar omgaan. Wanneer wij dingen doen dat wij rekening houden met de medemens. Omdat dat alleen ervoor kan zorgen dat die eenheid die we nodig hebben, blijft. Als we de eenheid bewaren, kunnen we veel verzetten als Surinaams volk.

Meer nieuws