Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

China ondersteunt strijd Suriname tegen COVID-19; schenkt hulpmiddelen

De volksrepubliek China onderhoudt goede banden  met Suriname. Tegen deze achtergrond acht zij het van belang ons land ononderbroken bij te staan in de strijd tegen het COVID-19 virus. In dit kader heeft de Chinese ambassadeur in Suriname Lui Quan op donderdag 03 september een partij Personal Protective Equipment geschonken aan Suriname. Deze schenking is overhandigd aan de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin.

Volgens de Chinese ambassadeur is het niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer dat er ondersteuning zal komen vanuit China. De goede en vriendschappelijke band tussen Suriname en China ligt hieraan ten grondslag. “We are two friends and we respect and support each other” typeert Lui Quan de bilaterale band. Minister Ramdin zegt in zijn reactie dat de hulp enorm gewaardeerd wordt. De PPE zal worden overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid.

Tijdens het gesprek tussen de minister en de ambassadeur is er over meer dan alleen COVID-19 gesproken. De lopende projecten tussen de twee landen worden geëvalueerd in de komende twee weken waarna er gekeken zal worden naar verdieping en verbreding van de relatie met de volksrepubliek China.

 

Meer nieuws