Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Business Council voor samenwerking bedrijfsleven Suriname-Guyana

Suriname en Guyana hebben geopperd een Business Council op te zetten. In de Suriname-Guyana Business Council zullen overkoepelende bedrijfsorganisaties vertegenwoordigd zijn en zal dit als een focal point moeten gaan functioneren voor het bedrijfsleven. Het voorgaande gaf minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking te kennen tijdens de persconferentie na aankomst uit Guyana afgelopen zondag.

De bewindsman heeft in het westerbuurland samen met president Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry de inauguratie van Mohamed Irfaan Ali tot staatshoofd van Guyana bijgewoond. Van de gelegenheid werd meteen gebruik gemaakt bilaterale gesprekken te voeren met de Guyanese regering en het bedrijfsleven aldaar.

Vanuit het Guyanese bedrijfsleven werd het verzoek gedaan investeringen vanuit Suriname te promoten. Het gaat om investeringen in de agrarische sector, te weten vee- en pluimveehouderij en ook in de toerismesector. Minister Ramdin zegt dat van Surinaamse bedrijven die actief zijn in Guyana begrepen te hebben dat er een schaarste is aan vlees.

Een van de belangrijkste punten was het samenwerken op het gebied van olie en gas. Zo hebben de gesprekpartners zich gebogen over de dingen die zij op dit stuk samen kunnen doen, om de kosten te verminderen en de winsten te verhogen. Local content development en diepzeehavens zijn, volgens de bewindsman, enorme investeringen die samenwerking vereisen in termen van financiën en expertise.

Meer nieuws