Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Burgers maken goed gebruik van COVID 19 drive thru testen

De oproep van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) is niet aan dovemansoren geweest. Vanaf woensdag 5 augustus werden burgers in de gelegenheid gesteld zich te laten testen op het COVID 19 virus. Vrijdag 7 augustus werd deze tweede campagne afgesloten.

Dr. Vern Nanhoe van de afdeling Epidemiologie zei aan de Communicatie Dienst Suriname (CDS), dat de bedoeling is om het testen zo laagdrempelig mogelijk te houden voor het publiek. Op de eerste dag was het nogal rustig. Er werden slechts 21 personen geswabt. Dag 2 leverde een aantal van 100 op terwijl er op 140 personen zijn getest op de derde dag. Op de eerste dag werden 9 personen positief getest. Afgelopen donderdag werden 36 personen positief getest. Vrijdag leverde 73 positieve gevallen op.

Het BOG zal op woensdag 12 en vrijdag 14 augustus het publiek weer in de gelegenheid te stellen om gebruik te maken van de drive thru test units op het BOG terrein. Het testen kan steeds tussen tien uur ‘s morgens en twee uur ‘s middags.
Volgens Nanhoe moeten de mensen nadat ze zijn geswapt thuisblijven en wachten op een telefoon van de 178 lijn. Indien ze positief zijn bevonden moeten ze de verdere instructies van de bevoegde autoriten afwachten. Nanhoe riep de samenleving op COVID 19 als serieus te beschouwen en de maatregelen in acht te nemen.Personen die geen verschijnselen vertonen worden gevraagd zich niet te laten testen.

Meer nieuws