Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Bureau Eenheid verstrekt bacoven aan Huize Ashiana

Bureau Eenheid, dat ressorteert onder het Kabinet van de President, heeft bacoven verstrekt aan Huize Ashiana. Na huize Betheljada, was het op woensdag 7 oktober de beurt aan dit bejaardentehuis om bacoven in ontvangst te nemen. Dit pilotproject wordt in Paramaribo en Wanica uitgevoerd, in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. De bacoven worden gedoneerd door Food and Agricultural Industries NV (FAI NV).

“In totaal zullen 42 opvanginstellingen voor senioren, mensen beperking en kindertehuizen in Paramaribo en Wanica aangedaan worden”, zegt Vanessa Bidesie van Bureau Eenheid. Het Bureau probeert zoveel mogelijk fruit te verstrekken aan instanties, omdat opvanginstellingen niet altijd in staat zijn de bewoners optimaal te voorzien van fruit en fruit is nodig om het immuunsysteem te versterken.

Christin Alspeer, directeur van Huize Ashiana, zag in het nieuws dat er bacoven gedeeld werden aan instellingen. “Ik werd al jaloers, omdat het ons veel geld kost om fruit te kopen en wij werden gebeld dat wij ook bacoven gedoneerd zouden krijgen”, zegt de directeur erg tevreden. Het bejaardentehuis heeft mobiele bewoners, maar ook zieken en de extra vitaminen zijn hard nodig.

Meer nieuws