Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Bureau Eenheid steekt sociaal zwakkeren hart onder de riem

Vlnr: Vanessa Bidesie (aanspreekpunt LVV in Bureau Eenheid), Bryan Lalay (directeur Betheljada) en minister Parmanand Sewdien

Het Bureau Eenheid van het Kabinet van de President is ter ondersteuning van sociaal zwakkeren gestart met een project. Hierbij zullen bacoven verstrekt worden aan behoeftige burgers. Het gaat om schoolkinderen, burgers in sociale instellingen en andere personen die in moeilijke omstandigheden verkeren, die in aanmerking zullen komen. Het bureau zal dit project op wekelijkse basis uitvoeren. Het project wordt in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) uitgevoerd. De bacoven worden beschikbaar gesteld door het bacoven bedrijf FAI.

Minister Prahlad Sewdien van LVV zegt dat recent bij een bezoek aan het bacoven bedrijf FAI is gebleken dat er heel wat overtollig fruit wordt gedumpt. Gelet op het feit dat de grootste aandeelhouder van FAI dit jaar de stekker eruit getrokken heeft, is de overheid genoodzaakt geweest in te komen. “Het gaat om 1200 arbeiders, waarvan de lonen en de ziekenkostenverzekering door de overheid betaald worden. Het gaat om steun vanuit de gemeenschap. Nu krijgen wij iets terug van FAI ten behoeve van de gemeenschap.”

Stichting Beteljada is op 5 oktober 2020, als eerste instelling in aanmerking gekomen voor bacoven.

Meer nieuws