Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

BOG lanceert mobiele drive-thru COVID-19 test unit

Het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) in Suriname is gestart met het verrichten COVID-19 swabs via een mobiele drive thru test unit. Deze dienst wordt momenteel aangeboden op het terrein van het BOG aan de Rode Kruislaan. Dokter Vern Nanhoe van de afdeling Epidemiologie van het BOG, gaat in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) in op de bedoeling van deze dienst, welke deel uitmaakt van een pilotproject.

Via deze unit zijn op 5 augustus 2020 de eerste swabs uitgevoerd. De arts zegt dat de resultaten daarvan binnen 24 tot 48 uur bekend zijn. Het gaat om ongeveer 20 mensen die zich reeds hebben laten testen op deze locatie. De bedoeling van deze dienst is om het testen op het COVID-19 virus zo laagdrempelig mogelijk te maken voor de samenleving. “Als u klachten hebt mag u naar hier komen. U hebt geen huisarts daarvoor nodig.”

Voor deze week mogen burgers zich aanmelden voor een swab op woensdag, donderdag en vrijdag, tussen tien uur in de ochtend en twee uur in de middag, op het terrein van BOG. De arts zegt tot slot dat gezien de stijgende trend van het aantal besmettingen het nodig is om steeds meer testen uit te voeren.

Meer nieuws