Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Bij COVID-19 gerelateerde verschijnselen nog steeds swab test afnemen

Landelijk is het aantal nieuwe COVID-19 besmettingsgevallen de afgelopen weken verder gedaald. We kunnen nu spreken van sporadisch/cluster besmettingen en door PAHO/WHO is aanbevolen dat we nu terug naar code oranje of zelfs geel zijn.

We moeten echter alert blijven aangezien meer dan 99% van onze bevolking nog geen weerstand heeft tegen het corona virus. Met andere woorden: een grote uitbraak zoals die in Europa gaande is, kan Suriname overkomen als de bevolking de maatregelen niet meer naleeft.

Zo zijn er de afgelopen dagen signalen binnen gekomen van diverse poliklinieken dat patiënten weigeren om een swab test af te nemen bij COVID-19 gerelateerde verschijnselen met als argument “COVID-19 is al weg, waarom moet ik testen”.

Het Ministerie van Volksgezondheid benadrukt hierbij nogmaals dat COVID-19 nog steeds aanwezig is in Suriname en om een 2de golf te vermijden moeten wij ons houden aan de maatregelen en doorgaan met het afnemen van swab testen bij eventuele COVID-19 gerelateerde verschijnselen. Op deze manier kunnen we positieven snel isoleren om een uitbraak te voorkomen.

Meer nieuws

ROS organiseert sportdag voor GLO-scholen

Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een sportdag in de vorm van een snoeppauze georganiseerd