Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Beleidsmakers roepen op tot eenheid in diversiteit

Verschillende beleidsmakers hebben opgeroepen om ondanks de verschillen in cultuur, religie en etniciteit in eenheid op te trekken. In de Palmentuin zijn op 9 augustus 2020 activiteiten gehouden in het kader van de Dag der Inheemsen. Op dezelfde dag is ook 130 jaar Javaanse Immigratie gevierd te plantage Mariënburg, nabij het monument voor Gevallen Helden.

Districtscommissaris Ajaikoemar Kali heeft tijdens zijn toespraak ode gebracht aan de Javaanse immigranten die als contractarbeiders naar Suriname zijn gekomen. Deze groep heeft een onmisbare bijdrage geleverd aan wat Suriname heden ten dage is geworden. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft de Javaanse gemeenschap in zijn toespraak op het hart gedrukt om in eenheid samen op te trekken. Naast hem legden ook Paul Somohardjo (voorzitter van de Pertjajah Luhur) en Gregory Rusland (voorzitter van de Nationale Partij Suriname) de nadruk op het belang van eenheid.

DNA-voorzitter Marinus Bee gaf in zijn toespraak aan dat Suriname momenteel meer dan ooit de eenheid nodig zal hebben om te geraken uit de crisis waarin het land verkeert. Naast de toespraken hebben de sprekers ook kransen gelegd bij het monument voor de Gevallen Helden. Ook waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft tijdens zijn toespraak de Surinaamse gemeenschap gefeliciteerd met 130 jaar Javaanse Immigratie. “Samen met de andere bevolkingsgroepen vormt de Javaanse gemeenschap Suriname tot een kleine Verenigde Naties. Zo wordt Suriname ook wel getypeerd. Samen zullen we Suriname naar hogere hoogtes brengen.”

Meer nieuws

ROS organiseert sportdag voor GLO-scholen

Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een sportdag in de vorm van een snoeppauze georganiseerd