Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Beëdigde granmans krijgen volle ondersteuning van regering

Granman der Kwinti’s, Remon Clemens en Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport gelooft dat met de beëdiging van Jozef Forster als Granman van de Pamaka en Remon Clemens van de Kwinti’s, de gebieden onder hun gezag beter tot ontwikkeling zullen komen. De minister beloofde bij de beëdigingen dat de regering Santokhi-Brunswijk er alles aan zal doen een bijdrage aan de ontwikkeling van de voornoemde gebieden te leveren. De minister deed een beroep op de granmans om te allen tijde te blijven communiceren met de regering.

De bewindsvrouw zegt dat in geval er zaken zijn die besproken moeten worden of er problemen zijn die opgelost moeten worden, zij graag heeft dat er tijdig melding daarvan gemaakt wordt. Op die manier kan de samenwerking tussen het traditioneel gezag en de regering alleen maar beter worden, benadrukt minister Emanuël. Granman Forster zal zich sterk maken voor alle Pamaka dorpen in het binnenland. Hij ziet ook graag een goede samenwerking met de centrale overheid tegemoet. Om dit te bewerkstelligen, zal hij ervoor zorgen dat hij de eerste aanzet doet.

Granman Clemens zegt dat de ontwikkeling in het Kwinti gebied een behoorlijke achterstand heeft. Hij wil zijn beste beentje voorzetten om te werken aan een inhaalslag en de verdere ontwikkeling van de gemeenschappen. Hij ziet zijn beëdiging en dat van zijn collega als een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van het land. Clemens zegt ook enorm verrast te zijn met de belangstelling om samen te werken vanuit de zijde van de president en vicepresident. De stamhoofden hebben de gemeenschappen van de gebieden via de media opgeroepen om zich te bundelen ongeacht hun woonplaats. Dit om de gemiste kansen om te werken aan de opbouw van de woongebieden niet nog een keer mis te lopen.

Meer nieuws