Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

AWJ stoomt 29 COVID-19 werkzoekenden klaar voor de arbeidsmarkt

In het kader van het project “Om- her- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens Covid-19 pandemie hun baan verloren hebben”, heeft de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), op 27 november 2023 aan 29 cursiten die in de periode 15 september tot en met 14 november 2023, de training “Basis Ondernemerschap” met succes hebben afgerond, een certificaat uitgereikt. Deze training is hen gratis aangeboden door het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken(AWJ), ten behoeve van de Dienst der Arbeidsbemiddeling die begeleiding zal bieden aan zij die meteen aan de slag willen, door bemiddeling voor een geschikte baan in de particuliere sector. Ook degene die willen gaan ondernemen zullen door de SPWE worden begeleid. De certificaatuitereiking heeft plaatsgevonden in de trainingszaal vam het Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS).

Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt AWJ tevens voorzitter Raad van Toezicht SPWE, is blij dat de cursisten die tijdens de COVID-19 pandemie noodgedwongen waren zich terug te trekken uit de arbeidsmarkt de kans hebben aangegrepen om extra skills te ontwikkelen, zodat zij hun her-intrede kunnen doen op de arbeidsmarkt als werknemer of zelfstandige ondernemer. Zij vindt het belangrijk dat zij de nodige discipline aan de dag leggen om steeds meer succes te boeken. Voor zij die direct aan de slag willen als werknemer zal vanuit het ministerie met name de Dienst der Arbeidsbemiddeling , de nodige inspanning worden verricht voor een geschikte baan binnen de particuliere sector. Esajas-Friperson twijfelt er niet aan dat het ministerie de juiste handreiking heeft gedaan om de baanbehoevenden te helpen aan de wederopbouw van hun carriére. Brian Creebsburg, hoofd Dienst der Arbeidsbemiddeling is het volkomen eens met Esajas-Friperson, dat de geslaagden met de nieuwe vaardigheden ook hun persoonlijke ontwikkeling verder kunnen optrekken.

Etiënne Etman, directeur SPWE heeft de geslaagden meegegeven om de nodige discipline, zelfvertrouwen, durf en doorzetting aan de dag te leggen om succesvol door te breken op de arbeidsmarkt. Gezien zij de motor zijn achter hun succes mogen zij volgens Etman nu vastberaden aan de slag als werknemer of micro-ondernemer. De geslaagden werden ook bemoedigd door Naushad Ketwaru, trainingscoördinator SPWE en Radha Thakoerdin, die namens de trainers een bemoedigend woord heeft gericht tot de geslaagden. Shanu Raghoenath mocht namens de geslaagden een woord van dank uitgebracht naar het ministerie en de SPWE voor deze waardevolle training.

Paramaribo, 10 december 2023

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Een groepsfoto van de aanwezigen bij de SPWE certificaatuitreiking van de training “Basis Ondernemerschap” aan COVID-19 baanbehoevenden.