Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ambassadeur van Brazilië brengt bezoek aan minister Volksgezondheid

De ambassadeur van Brazilië, de heer Laudemar Aguiar bracht een werkbezoek aan het ministerie van Volksgezondheid. Deze ontmoeting vond plaats op 11 september 2020.

Tijdens het gesprek somde de ambassadeur de diverse projecten op die zij de afgelopen periode gehad hebben met het ministerie van Volksgezondheid. Enkele projecten waaraan Brazilië steun verleend heeft zijn: het Malaria Project en het HIV/Aids programma. Recentelijk heeft de Braziliaanse Overheid mede namens de United Nations World Food Programme (WFP) en de Pan American Health Organization (PAHO) een ambulance toegezegd aan Suriname. Volgens de ambassadeur is het de bedoeling om met iedere minister een gesprek aan te gaan om zodoende na te gaan welke projecten zij gecontinueerd wensen te zien en welke nieuwe project verzoeken zij hebben, waarna de informatie naar Brazilië doorgespeeld wordt en er hierdoor nieuwe projecten voortvloeien uit de samenwerking Brazilië-Suriname.

Ondanks het vraagstuk niet een directe aangelegenheid is van het Ministerie van Volksgezondheid, sprak de ambassadeur de hoop uit dat de legalisatie van Brazilianen die in Suriname gevestigd zijn ook wordt aangepakt. Hierdoor kunnen zij legaal werken waardoor het gemakkelijk wordt om toegang te krijgen tot de gezondheidszorg.

“Ik kan u zeggen dat ik bereid ben om onze goede relatie te continueren”, aldus minister Amar Ramadhin. De bewindsman gaf aan bereid te zijn samen te werken om zodoende meer innovatieve projecten te creëren waaraan beide landen baat bij hebben. Hij suggereerde dat de afleveringen van het COVID-19 journaal dat momenteel in het Nederlands verzorgd wordt, ter beschikking gesteld kan worden aan de Ambassade om ook vertaald te worden naar het Portugees voor de lokale Brazilianen.

Ter afsluiting van het bezoek gaf de minister een relatiegeschenk aan de Ambassadeur.

 

Meer nieuws