Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ambassadeur Samijadi overhandigt geloofsbrieven aan President Arce van Bolivia

Op dinsdag 28 mei 2024 heeft de buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname in Venezuela, Gustaaf Samijadi, zijn geloofsbrieven overhandigd  aan de president van de Plurinationale Staat van Bolivia, Luis Alberto Arce Catacora. De ceremonie, waarin tevens de ambassadeurs van Argentinië, Saudi-Arabië, Slovenië, Thailand en India hun geloofsbrieven aanboden, vond plaats op de presidentiële residentie, Casa Grande del Pueblo, in de hoofdstad La Paz.

Vooruitlopend hierop heeft de ambassadeur een kopie van zijn geloofsbrieven aangeboden aan de minister van Buitenlandse Zaken van Boliva, Celinda Sosa Lunda.

In het onderhoud met president Arce deelde de ambassadeur mee dat Suriname ernaar streeft de bilaterale relatie met Bolivia te verdiepen door het creëren en benutten van beschikbare mogelijkheden binnen de regio. “Dit kan wederzijdse voordelen opleveren in de vriendschappelijke relatie tussen beide landen”, benadrukte de ambassadeur. Hij gaf verder aan dat beide landen een gemeenschappelijke waarde delen met betrekking tot de unieke traditionele kennis van onze inheemse bevolking en de bescherming van het Amazonegebied.

President Arce feliciteerde de ambassadeur en gaf hem de zekerheid ervoor te zullen zorgen een bevorderlijk klimaat te scheppen voor een soepel verloop van zijn taak. Bolivia staat eveneens bekend om hun geologische minerale rijkdommen waaronder tin, zilver, lithium en koper.

 

Meer nieuws

Positieve vooruitzichten bij 4e CARICOM-Spanje meeting

Positieve vooruitzichten bij 4e CARICOM-Spanje meeting De 4de vergadering van de CARICOM-Spanje Gezamenlijke Commissie, vond in hybride format, plaats vanuit Georgetown, Guyana op donderdag 18 juli 2024. De vergadering werd