Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

Ambassadeur Pick Fung Chong overhandigt geloofsbrieven aan President Yoon van Zuid-Korea

Op dinsdag 21 mei 2024 heeft de buitengewoon- en gevolmachtigd Ambassadeur van Suriname in China, Pick Fung Chong, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president van Zuid-Korea, Yoon Suk Yeol op zijn kantoor in de hoofdstad Seoul. Met deze aanbieding is ambassadeur Pick Fung Chong, de eerste niet-residerende ambassadeur van Suriname in Zuid-Korea.

De ceremonie werd bijgewoond door de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Zuid-Korea, Cho Tae-yul en andere hoge functionarissen van het ministerie. Ook hebben enkele andere ambassadeurs van bevriende naties hun geloofsbrieven op die dag overhandigd.

Na de aanbieding van geloofsbrieven heeft de President een onderhoud gehad met de ambassadeurs en hen van harte verwelkomd. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat zij zich zullen inzetten om de relatie en samenwerking met de Republiek Zuid-Korea te verstevigen.

Ambassadeur Chong bracht tijdens het onderhoud met president Yoon de hartelijke groeten en beste wensen over van president Chandrikapersad Santokhi ten behoeve van het volk van de Republiek Zuid-Korea voor hun voortdurende welvaart, vooruitgang en vreedzaam samenleven. De ambassadeur gaf aan dat Suriname de Republiek Zuid-Korea erkentelijk is voor de tastbare resultaten die voortkomen uit het Official Development Assistance Framework (ODA), en voor de vooruitgang in de CARICOM-Korea samenwerking, terwijl Suriname ernaar streeft om haar deelname aan het Economic Development Cooperation Fund (EDCF) te bevorderen.

Daarnaast benadrukte zij dat Suriname ondertussen uitkijkt naar de opening van de ambassade van de Republiek Zuid-Korea in Paramaribo, die later dit jaar zal worden gerealiseerd. Ambassadeur Chong beloofde in haar hoedanigheid van eerste niet-residerend Buitengewoon Gewoon- en Gevolmachtigd Ambassadeur van Suriname in Zuid-Korea de samenwerking te zullen versterken tijdens haar ambtstermijn.

Gebruikmakend van de gelegenheid heeft de ambassadeur op woensdag 22 mei 2024 ook een onderhoud gehad met de Directeur-Generaal voor Latijns-Amerikaanse en Caribische zaken, Han Byoung-yin op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Seoul. Tijdens het onderhoud zijn ideeën uitgewisseld over aangelegenheden van gemeenschappelijk belang en te ondernemen stappen en acties ter versterking van de bilaterale relatie en de samenwerking tussen beide landen. Suriname en Zuid-Korea onderhouden sinds 28 november 1975 diplomatieke betrekkingen.