Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur

MinOWC en UNICEF lanceren mental health TV series ‘Kenki Denki’

De afdeling School Radio en –televisie van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur met ondersteuning van UNICEF Suriname heeft op dinsdag 19 maart de lancering gedaan van de Kenki Denki-serie. Deze serie bestaat uit twaalf videolessen en lesbrieven voor adolescenten.De lancering vond plaats op het Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum (Lyco 1) in het bijzijn van de Minister van Onderwijs (OWC), Dr. prof.dr. Henryi Ori, de Minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), dhr. Steven MacAndrew en de UNICEF Program Manager, dhr. Javier Córdob, dhr. Juljo Cruden, kind-jeugdpsycholoog die ook is betrokken bij dit project en andere staffunctionarissen en genodigden. 

Voorafgaand aan de formele launch waren er in de pauze mental health games gedaan met de leerlingen. Ook werden enkele toespraken gehouden door onder andere het schoolhoofd van Lyco 1, de coördinator van dit project vanuit School Radio en-televisie mevrouw Dionne Sumter, De Program Manager van UNICEF, De minister VAN AWJ, dhr Mac Andrew en de Minister van OWC, dhr Ori. Na de toespraken werd ook de theme song die speciaal is ontwikkeld voor dit project, genaamd ‘Kenki Denki, a no yu wan de’, gepresenteerd door middel van een dans- en zangopvoering. De compositie en zang kwam van de artiest Del InModel, met bijpassende choreografie van dhr. Fally van Genip.

Het ‘Kenki Denki’ Project is een initiatief ontstaan uit de zorgwekkende cijfers die de afgelopen tijd zijn gepresenteerd ten aanzien van de mentale gezondheid in de adolescente periode. De slechte mentale gezondheid kan leiden tot slechte schoolprestaties, hoog schoolverzuim, agressief gedrag en nog vele moreel onaanvaardbare gedragingen bij leerlingen. Met dit project wenst men de leerlingen op het voortgezet onderwijs tools te bieden om veerkrachtiger te worden en voordelen ten aanzien van mentale aandoeningen weg te werken. Het Kenki Denki project bestaat niet alleen uit videolessen en lesbrieven, er is daarnaast ook een trainingstraject voor zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders en decanen.