Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Streaming Saturdays voor bewustwording in lokale gemeenschappen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft in samenwerking met Stichting Probitas het Streaming Saturdays project voor de vergroting van de bewustwording van BE-STREAMING onder de lokale gemeenschappen ingevoerd.  BE-STREAMING maakt onderdeel uit van de vernieuwingen binnen het Basisonderwijs. Bij het project zullen 360 leerlingen van het Basisonderwijs praktische bijscholing krijgen.

Er is gekozen voor de leerlingen van Latour en Sophiaslust, omdat de levensstandaarden van de kinderen aldaar lager zijn dan de rest van Paramaribo. Bovendien zouden de leerlingen ook weinig toegang hebben tot internet, missen het afstandsonderwijs en raken dus hierdoor achter. Het ministerie probeert met dit project het afstandsonderwijs naar hen toe te brengen en zo de ontstane kloof weg te werken. De leerlingen zijn praktisch bezig en doen kennis op door proeven te doen, tastbaar materiaal te gebruiken, zelf na te denken, onderzoek te doen en probleempjes op te lossen. OS Mastklimmen 1 was op zaterdag 31 oktober 2020 aan de beurt. Op zaterdag 14 november 2020 wordt het project in Sophiaslust gehouden.

De Streaming Saturdays is een spin-off project van de voorheen gehouden Vakantie Kampen, die zijn gehouden in Saramacca, Wanica, Paramaribo en Marowijne. De coördinatie van het project ligt in handen van Dr. Padhu Sashayer, Kimberly Tjon Poen Gie en de voorzitter van Stichting Probitas John van der Zijden.  Het project bestaat uit een Train de Trainers workshop, leerkrachten bijscholing en een STEM-showcase.

BE-STREAMING staat voor Basic Education Science Technology Reading Engineering Arts and Mathematics Improvement of the Next Generation. Het programma is gericht op het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van het basisonderwijs. De integrale benadering van het BE-STREAMING-concept moet een nieuwe vorm van leren door doen, teweegbrengen. Stichting Probitas heeft als doel de vergroting van de zelfredzaamheid van burgers in deze digitale tijdperk.

Meer nieuws