Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

52 douaniers geslaagd voor opleiding tot Commies 2e klasse

Best-geslaagde, Shinaida Dinmohamed ontvangt haar diploma en presentje uit handen van de minister.

52 douaniers van de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen hebben de opleiding tot commies 2e klasse succesvol afgerond. De diploma-uitreiking vond op 15 oktober plaats. 

Het hoofd van het opleidingscentrum Financiën, Mahindernath Gobardhan, presenteerde tijdens deze avond de resultaten van het evaluatieonderzoek van deze opleiding. Over het algemeen zijn alle modules redelijk tot goed gewaardeerd, alsook de leerstof, docenten en de moeilijkheidsgraad.

Het curriculum van de opleiding tot commies 2e klasse van de douane bestaat uit drie moduletrajecten, waaraan er totaal 560 college-uren aan zijn besteed. Deze modules zijn: douane technische modules, administratieve controle en persoonlijke vaardigheden. De opleiding is op 5 februari 2018 gestart en in augustus 2020 afgerond.

Lloyd Kuhn, Inspecteur van de douane, benadrukte dat hij erop rekent dat de opgedane expertise zal bijdragen aan de toewijding van de ambtenaren in het uitvoeren van hun taak.

De directeur der Belastingen, Ismael Kalaykhan gaf aan dat de geslaagden hebben bewezen over potentie te beschikken om uitdagingen in de uitvoering van hun werk, het hoofd te kunnen bieden. Attitude zal daarbij van eminent belang zijn stelt hij, waarna hij alle relevante actoren die bijgedragen hebben aan dit traject bedankte

De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, gaf tijdens het bekendmaken van de best geslaagde aan, erg trots te zijn op de door de Douaniers behaalde resultaten. Hij moedigde hen aan te blijven investeren in zichzelf door te blijven leren en vast te houden aan hun integriteit. Shinaida Dinmohamed mocht als best geslaagde uit handen van minister Achaibersing een presentje in ontvangst nemen. De geslaagden kijken nu uit naar het opspelden van de epauletten voor het officieel afronden van dit onderdeel

Meer nieuws