Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Volksgezondheid, onderwijs en huisvesting veel aandacht in 2023

In het begrotingsjaar 2023 is door regering Santokhi-Brunswijk veel aandacht geschonken aan de beleidsgebieden volksgezondheid, onderwijs en huisvesting.

De Raad van Ministers heeft noemenswaardige bedragen goedgekeurd voor diverse zaken ter verbetering van de gezondheidszorg over de gehele linie. Vanaf de aanschaf van medicamenten en verbruiksartikelen ter beschikking van de samenleving tot het uitzenden van patiënten naar het buitenland.

Ook aan koopkrachtversterking en behoudtoelagen aan personeel in de gezondheidszorg zijn de financiële middelen besteed. Ten aanzien van onderwijs is ten behoeve van 6 scholen in het district Sipaliwini die vooralsnog niet aangesloten waren op het elektriciteitsnet zijn generatoren met bijbehorende elektrische installatiematerialen aangeschaft.

Ongeveer 178 persoenen hebben het afgelopen jaar in het kader van huisvesting financiële ondersteuning ontvangen bij het afbouwen, renoveren, uitbreiden en bouwen van hun woning. Ook het huisvestingsproject Koela is onder deze noemer te plaatsen.