Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

Viering 75 jaar Dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB)

Op donderdag 21 juli heeft de Dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB) haar vijf en zeventig jarig bestaan gevierd in het Jan Starke Opleiding en Ontspanning- Centrum te Zanderij. De viering heeft plaastgevonden in een klein verband vanwege de beperkte financiële middelen en is gesponsord door Conservation International Suriname.

Op 21 juli 1947 is LBB opgericht om zo duurzaam mogelijk onze bossen te beheren ten gunste van het land en telegelijkerdtijd bescherming te bieden aan natuur, planten en dieren. LBB is vanaf de oprichting tot heden ondergebracht onder verchillende ministeries. Thans onder het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer.

Het Wnd. Hoofd van LBB, dhr. Roelf Cairo geeft aan dat LBB een gezaghebbende organisatie was in de beginjaren. Het streven is om zodanig beleid te maken zodat de strukturen binnen de dienst versterkt worden. Het beleid kijkt uit om het natuurbeschermingswet aan te passen om zodoende te komen tot een natuurbeschermingsautoriteit.

Op deze bijzondere dag is er vanuit de dienst leiding een gebaar gemaakt naar enkele trouwe medewerkers met lange dienstjaren. Deze medewerkers hebben een oorkonde in ontvangst mogen nemen als dank voor hun inzet zegt, mevrouw Claudine Sakimin, Coordinator Natuurbeheer bij de Dienst ‘sLands Bosbeheer.