Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Vervolg certificaatuitreiking BNTF project “Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking”

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft wederom in het kader van het Basic Needs Trust Fund project: “Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking” de certificaten kunnen uitreiken aan de geslaagde trainees. Het doel van dit project is om mensen met een beperking de nodige skills aan te brengen, teneinde een onderneming te kunnen starten. De certificaatuitreiking heeft plaatsgevonden op vrijdag 13 augustus 2021.

Gebarentolk Astrid Wittenberg, heeft aangegeven dat de trainingen op professionele wijze verzorgd zijn. Voor de mensen die niet fysiek aanwezig konden zijn, bestond de mogelijkheid tot het volgen van online lessen. Ook Naomi Esajas – Friperson, voorzitter Raad van Toezicht van de SPWE, heeft aangekaart dat het een speciaal moment is voor de mensen met een speciale gave. Verder heeft de voorzitter bekend gemaakt dat de regering aandacht heeft voor deze doelgroep en ook deze mensen met een speciale gave zullen bijdragen aan de economie van Suriname.

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J), tijdens de overhandiging.

Steven Mac Andrew, vertegenwoordiger van “Alliantie voor Decent Work voor personen met een beperking”, heeft te kennen gegeven dat de Alliantie als doel heeft om te werken aan mogelijkheden voor de doelgroep om aan de slag te gaan als werknemer of werkgever. Verder heeft Mac Andrew bekend gemaakt dat dit project bijdraagt aan de Sustainable Development Goal nummer 8: “Decent work”. Met het behalen van dit certificaat vertrouwt de vertegenwoordiger van de Alliantie erop dat de cursisten het beste van de gelegenheid zullen maken en succes zullen boeken in hun carrière. Verder heeft Mac Andrew zijn dank en felicitaties uitgebracht aan alle trainees voor de deelname en doorzettingsvermogen.

De trainees hebben de certificaten in ontvangst genomen.

Minister Kuldipsingh heeft in haar toespraak laten weten dat zij het bijzonder vindt dat mensen met een beperking een bijzondere gave hebben en zij deze verder moeten ontplooien. De bewindsvrouwe heeft verder aangegeven dat ondernemerschap de ruggengraat is van de economie. De trainees zullen met behulp van incentives gestimuleerd worden met het opzetten van een eigen onderneming en heeft Kuldipsingh hen aangemoedigd om zich verder verdiepen in hun gekozen onderneming. Verder heeft de minister haar dank en felicitaties uitgebracht aan alle trainees en een ieder die een bijdrage geleverd heeft aan dit project.

Paramaribo, 13 augustus 2021

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken