Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Vakbond EBS op werkbezoek bij president Santokhi

Het bestuur van de Ogane Werknemersorganisatie Suriname (OWOS), de vakbond bij de N.V. Energiebedrijven Suriname (N.V. EBS) heeft een breedvoerig overleg gehad met een regeringsdelegatie. President Chandrikapersad Santokhi stond aan hoofd van deze delegatie.

Vicepresident Ronnie Brunswijk, minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en presidentieel adviseur Murwin Leeflang hebben ook deelgenomen aan de deliberatie. Het onderhoud heeft plaatsgevonden op maandag 15 november 2021 op het Kabinet van de President.

OWOS-voorzitter Steve Geerlings zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat de deliberatie buitengewoon constructief is geweest. “Wij hebben over bedrijfszaken gesproken. Werknemersvraagstukken die actueel zijn binnen het bedrijf en die aandacht behoeven, zijn aangekaart,” aldus de vakbondsman.

Hij geeft verder aan dat er ook van gedachten is gewisseld over het invullen van diverse posities binnen de EBS. De OWOS-bestuurder benadrukt dat het overleg vruchtbaar is geweest en er binnen een maand een vervolgmeeting komt. De Ogane Werknemersorganisatie Suriname hoopt begin 2022 een formele leiding te hebben in het nutsbedrijf.