Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

Suriname heeft deel genomen aan KFC Goodwill Football Tournament in Guyana

Sportende studenten van het Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs -4 (VWO4) hebben Suriname vertegenwoordigd tijdens de vierde editie van de KFC Goodwill Football Tournament u18 in Georgetown, Guyana. Dit scholentoernooi werd georganiseerd door de organisatie Petra en is op 12 december van start gegaan. Het doel van het toernooi was om vertegenwoordigers van landen in het Caraїbisch gebied samen te brengen om de vaardigheden op schoolniveau te meten. De competitie geeft de jongens ook de kans om hun talenten te laten zien en fungeert als een goede maatstaaf voor het sportgebeuren in de regio.

De delegatie die vanuit Suriname is meegereisd bestond uit de twee sport-onderdirecteuren Ramon apoetiti en John Atida, leden van het Stichting Schoolsport federatie Suriname; de heer Zorgvol en de heer Peerwijk en de gym-leraar van VWO4, de heer Tillburg.

De acht teams die dit jaar hebben deelgenomen aan het tournooi zijn: Titelverdediger DC Caesar Fox (Waramadong) Secondair, St Ignatius Secondair, Jamaica’s Clarendon College, Trinidad en Tobago’s St Benedict’s College, vanuit Suriname het Voorgezet Wetenschappelijk Onderwijs en de top drie van de lopende competitie, Limacol Schools League.

De teams waren in twee poules van vier geplaatst, waarbij de beste twee door zijn gaan naar de halve finales en vervolgens naar de finale op 22 december.

Suriname verloor haar eerste wedstrijd tegen Trinidad en Tobago’s St Benedict’s College met 9-1. De tweede wedstijd liep beter af en Suriname won van Carmel met 3-2. De drie doelpunten werden allemaal gescoord door Arvin Djojoseparto en hij werd ook uitgeroepen tot man of the match.

Suriname versloeg DC Caesar Fox tijdens de haar derde wedstijd met 4-3. De spelers Matthew Soetosenojo, Keith Felter, Justin Jackson en Arvin Djojoseparto scoorden respectievelijk in de 45e, 47e, 53e en 58e minuut. Met deze uitslagen is Suriname door gegaan naar de halve finale op 19 december als nummer 2. Tijdens de halve finale heeft Surname gespeeld tegen Jamaica Clarendon College en verloor met 2-0.

Op 22 december speelde Suriname tijdens de finale op 22 december voor de derde en de vierde plaats. Chase Academic won met een 7-0 van VWO4, waardoor Suriname op de vierde plaats is beëindigd.

Het Jamaicaanse Clarendon College versloeg St Benedict’s College van Trinidad & Tobago tijdens de finale met 2-1 en werd tot kampioen bekroond van de KFC Goodwill Football Tournament.