Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

Suriname en Georgië gaan akkoord voor versterken bilaterale relatie

Tijdens de deelname aan de 77ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bilateraal onderhoud te hebben met de minister van Buitenlandse Zaken van Georgië, Ilia Darchiashvili. Het overleg vond plaats op woensdag 21 september 2022.

Beide ministers hebben te kennen gegeven akkoord te gaan met het wederzijds intensiveren van hun bilaterale betrekkingen, om strategische partnerschappen te ontwikkelen voor het beschermen van gemeenschappelijke waarden en om gemeenschappelijke veiligheidsbelangen te versterken.

De opzet van het overleg tussen beiden landen continueerde verder in de uitwisseling van informatie over het bestuurssysteem, het delen van ervaringen in de toekomst en herziening van de richtlijnen voor samenwerking op verschillende gebieden zoals handel en veiligheid.

De minister van Georgië informeerde voorts ook resoluties in het kader van transparant beleid en humanitaire rechten te ondersteunen en heeft Suriname om ondersteuning gevraagd. Beide ministers merkten op dat hun respectieve landen een “positieve impact” hebben op verschillende samenwerkingsgebieden en zullen verder nadenken over een collectieve inzet en bijdrage aan het Handvest van de Verenigde Naties en multilateralisme.