Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Startsein voor het bezanden van wegen in het district Commewijne

Op dinsdag 26 maart 2024 werd het startsein gegeven voor het bezanden van zandwegen in het district Commewijne. Onder leiding van districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab, in samenwerking met het Ministerie van Openbare Werken (OW), zal dit project van start gaan op Nieuw Amsterdam, met als beginpunt de Lust en Rust Serie B. Het bezanden van de wegen zal worden uitgevoerd met een mix van basecourse, savannahzand en klinkzand. Het doel hiervan is om de wegen te versterken en te verbeteren, wat cruciaal is voor de mobiliteit en veiligheid van de gemeenschap.

Varielle Pawiro-oelomo, hoofd van de Afdeling Wegen, benadrukte in haar toespraak het belang van het regelmatig onderhouden van onverharde wegen. Door het continu egaliseren van deze wegen raakt het zandpakket geleidelijk van de straat naar de berm, waardoor het noodzakelijk is om ze te voorzien van nieuw zandmateriaal. Er is een contract getekend met aannemingsbedrijf Suram N.V., dat het district Commewijne zal voorzien van 3000 m³ mixmateriaal, met een tweede fase die spoedig zal volgen om aan de behoeften van alle onverharde wegen in het district te voldoen.

Roy Mohan, parlementariër van Commewijne, bedankte de Minister van Openbare Werken voor het initiëren van dit project en benadrukte het belang van goede infrastructuur voor het transport en de ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, benadrukte dat het bezanden van de wegen vele jaren niet is uitgevoerd. “De regering zal de infrastructuur in verschillende districten aanpakken, met plannen voor verdere verbeteringen zoals het geplande asfalteringsprogramma. Ik vraag even geduld, dit zijn de eerste grote stappen die worden gezet naar een betere infrastructuur”, aldus de bewindsman.