vlag en wapen republiek Suriname

KABINET VAN
DE PRESIDENT


Woningbeurs

Van 16 - 23 oktober 2011 is de woningbeurs van de regering georganiseerd op Hanna's Lust. Duizenden bezoekers zijn naar de beurs gekomen om te kijken voor welke woning zij in aanmerking konden komen. De reacties waren veelal dat de huizen boven verwachting mooi of ruim waren en dat men niet gedacht had ik aanmerking te komen voor een eigen huis.

Elke gezin een eigen woning is wel mogelijk met het woningbouwprogramma van de regering. U dient zich bij Stichting Volkshuisvesting te registreren met uw persoonlijke gegevens.

 

Wat is er te doen op de woningbeurs?
Het doel van de woningbouwbeurs is om woningzoekenden informatie te geven over verschillende type woningen die voor hen financieel bereikbaar zijn.
U kunt op de woningbeurs zelf een kijkje nemen in 36 verschillende woningen en zien hoe de indeling is, van welk materiaal het huis gemaakt is en wat de aflossingskosten en -termijn zijn.


Is de woningbeurs iets voor u?
Alle woningzoekenden met of zonder eigen perceel en met een bruto maandinkomen tussen de SRD 593 en SRD 2666 kunnen terecht op de woningbeurs. Er zijn verschillende type woningen voor verschillende budgetten. Laat u adviseren welk huis u kunt betalen door de medewerkers van Stichting Volkshuisvesting op de beurs.


Woningbeurs: en wat gebeurt er daarna?
Op de woningbeurs zullen ongeveer 36 verschillende modelwoningen te zien zijn. Dit zijn echte huizen die gebouwd worden op het terrein te Hanna's Lust. Tijdens de beurs hebben bezoekers de mogelijkheid alle huizen van binnen en buiten te bekijken. Vervolgens kunnen bezoekers via een enquete aangeven wat hen bevalt aan de woningen, suggesties geven en een favoriet model doorgeven. De werkgroep Herstructurering Huisvestingsbeleid zal alle gegevens verzamelen en de veel gekozen modellen gaan koppelen aan financieringsmodellen. Financiering gaat bijvoorbeeld via de SPSB. Na de woningbouwbeurs zal er per project bekeken worden welke modellen huizen er uiteindelijk gebouwd gaan worden.

Ook mensen met een eigen perceel kunnen de woningbeurs bezoeken en een type huis uitkiezen. Zij kunnen vervolgens met de aannemer zelf afspraken maken over de bouw van dat type huis op hun eigen perceel.


Verder lezen
Wilt u meer informatie over het in aanmerking komen voor het woningbouwprogramma of voor registratie voor dit woningbouwprogramma? Kijkt u op de site van Stichting Volkshuivesting Suriname.

Download hier het overzicht van de documenten die benodigd zijn voor een (her)registratie bij Stichting Volkshuisvesting Suriname.

 Logo Woning Beurs


Gegevens beurs
Locatie: project Hanna's Lust
Datum:  16 oktober - 23 oktober

Openingstijden

  • zo 16 oktober: 14.00 - 20.00 uur
  • ma 17 - vr 21 oktober: 16.00 - 20.00 uur 
  • za 22- zo 23 oktober 10.00 - 20.00 uur