Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Somohardjo “ ik ga me persoonlijk inzetten voor verbetering rechtspositie personeel Kustwacht “

Tijdens een sobere viering van 10 jaar Kustwacht

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) gaat de rechtspositie van het personeel van de Kustwacht Suriname in orde maken. Deze belofte deed hij vandaag bij de herdenking van het 10-jarig bestaan van deze organisatie in hun hoofdkwartier aan de Cornelis Jongbawstraat. De BiZa bewindsman weet dat de Kustwacht in de afgelopen drie jaren, dat hij de scepter zwaait, goede en minder goede momenten heeft meegemaakt. Somohardjo gaat zich daarom ook beijveren om nog meer middelen vrij te maken zodat de Kustwacht haar taken ongehinderd kan uitvoeren.

Een mijlpaal bij het 10-jarig bestaan van de Kustwacht is dat er een nieuwe website is gelanceerd over de taken, bevoegdheden en werkzaamheden van de organisatie. Daarnaast is ook een plaquette onthuld met de namen van personen die zich vanaf het begin van de oprichting van de Kustwacht verdienstelijk hebben ingezet voor de totstandkoming van deze autoriteit.

Waarnemend directeur Majoor Radjoe Bhola, is heel trots op de behaalde prestaties van de afgelopen jaren. Hij gaf te kennen dat de Kustwacht altijd haar bijdrage zal leveren voor de vooruitgang van Suriname. Zij zijn inmiddels bezig met voorbereidingen voor een groot noodzakelijk onderhoudsplan, welke zal resluteren in het behouden van de levensduur van de vaartuigen. De Kustwacht is volgens de waarnemend directeur, degelijk gegroeid binnen de samenleving en dat een van de hoogtepunten waren de samenwerkingen met diverse stakeholders in het maritiem zeegebied (Marine, Maritime Politie, ministerie van LVV, afdeling Visserij, Directoraad Nationale Veiligheid, NCCR, MAS en Staatsolie). Voor de toekomst staat de Kustwacht en haar personeel volledig open voor de nieuwe uitdagingen.

Ook werden er 10 onderscheidingen uitgereikt aan verschillende mensen die onafgebroken hun bijdrage hebben geleverd aan de Kustwacht van Suriname.

Onder de aanwezigen waren veiligheidsadviseur van de president dhr. Melvin Linscheer, directeur Binnenlandse Zaken dhr. Nasier Eskak, directeur Maritieme Autoriteit van Suriname dhr. Michel Amafo, directeur DNV dhr. Ramlall, coordinator en eerste directeur kustwacht Kolonel Jerry Slijngard, defensie attache voor Suriname en Guyana, Luitenant-Kolonel Ir. Geordie Klein, Brazilian Military Attache Lieutenant- Colonel Fernandes Henn, Voorzitter en de leden van de Raad voor de Kustwacht dhr. Roeplal, voormalige leden van de Commissie ter Operationalisering Kustwacht, staf en personeel van de Kustwacht.