Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Regionale ontwikkeling en sport

ROS bespreekt bevorderingsperikelen met bond

De departementsleiding van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) onder leiding van directeur Maverick Boejoekoe heeft gisteren in een openhartig gesprek met de personeelsbond bij ROS een tussenweg gevonden om binnen kort over te gaan tot het bevorderen van leden die geclassificeerd kunnen worden onder de categorie acute gevallen.

De leden van de bond uit regio west namelijk Coronie, Saramacca en Nickerie hadden zich afgelopen weekend behoorlijk geroerd en hadden gedreigd over te zullen gaan tot het voeren van acties , omdat zij van oordeel waren dat de bevordering waarop zij aanspraak maken te lang op zich laat wachten. Ook vonden zij dat de werk omstandigheden waarin zij hun diensten aan de gemeenschap moeten leveren verre van ideaal zijn. Bondsvoorzitter Romeo Ravenberg en secretaris Jan Aviankoi zeggen dat ze ten allen tijden bereid zijn om  met het ministerie te werken naar gezonde verhouding tussen werkgever en werknemers. Ze begrijpen dat de financiële armslag van de overheid op dit moment niet bepaald gunstig is maar dat ze als bond tussen twee vuren zitten , namelijk de leden en de werkgever. Dus er zal een tussen weg gevonden moeten worden, vindt Aviankoi. Afgesproken is dat de bond spoedig met een lijst van acute gevallen  komt en dan zal dit door het ministerie administratief worden getoetst om vervolgens over te gaan tot het formaliseren hiervan . Wel is de bond voorgehouden dat implementatie hiervan afhankelijk is van de budgettaire mogelijkheden op het ministerie. Overigens wordt er ook nog gewerkt aan een aantal overige grieven van de bondsleden waarover er eerder overeenstemming was bereikt de leiding van ROS.

Sedert het aantreden van deze minister wordt er gewerkt  aan bevorderingen van de leden en aanpassing van diverse toelagen van, met name, de bestuursambtenaren.

Om zaken fundamenteel en structureel aan te pakken is er vorige week een overleg orgaan, bestaande uit de departementsleiding en de bond goedgekeurd door de Raad van Ministers.