Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Regering zet doorlichting EBS voort

Naar aanleiding van vermeende perikelen bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft de regering een aanvang gemaakt met de doorlichting van het bedrijf. “Op basis van het door het bedrijf, Ernst en Young, uitgebracht rapport, zijn er bevindingen, conclusies en aanbevelingen gedaan”, dit heeft president Chandrikapersad Santokhi prijsgegeven, op 22 augustus 2022, tijdens een openbare vergadering in het parlement.

De regering heeft een clusterteam ingezet om het uitgebrachte rapport grondig te bestuderen. Het team zal de regering vervolgens adviseren met betrekking tot de reorganisatie van EBS, alsook de aanpak van de misstanden binnen de onderneming.

“Terwijl, dit traject wordt afgelegd, wordt informatie gebracht, over mogelijke misstanden, gepleegd door leden van de RvC en directieleden bij de EBS. Het Crisisteam heeft de opdracht gehad om in deze kwestie een apart onderzoek in te stellen. Op basis van het resultaat, van dit onderzoek, zal de regering het besluit nemen, tot het inschakelen van de justitiële autoriteiten”, aldus het staatshoofd.